Министарство одбране Републике Србије
 
26.04.2024.

Размена искустава у области безбедности летења



У званичној посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије борави делегација Ваздухопловства Националне гарде Охаја ради размене искустава у области безбедности летења у ваздухопловним операцијама.

Ова активност се реализује у оквиру програма државног партнерства Србије и Охаја, и представља наставак дугогодишње успешне сарадње ваздухопловстава Војске Србије и националне гарде те америчке државе.

Током експертских разговора ове недеље разматрају се кључна питања од значаја за ефикасну процену и управљање ризицима приликом извођења ваздухопловних операција на тактичком и оперативном нивоу.

Централне теме су превенција угрожавања безбедности летења и примена мера за свестрано, објективно и систематско испитивање сваког угрожавања безбедности како би се открили узроци и предузеле одговарајуће корективне мере.

Значај ове активности огледа се у доприносу који даје даљем унапређењу способности и интероперабилности оружаних снага и развоју укупних војно-војних односа Републике Србије и Сједињених Америчких Држава.