Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2024.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић посетили повређеног припадника 72. бригаде за специјалне операције на ВМА



Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић посетили су данас повређеног припадника 72. бригаде за специјалне операције старијег водника Бранка Војводића, који је примљен на Војномедицинску академију, након задобијања тешких повреда приликом десантирања из хеликоптера на водену површину канала Дунав-Тиса-Дунав у оквиру војног комплекса "Орешац".

Повређеног старијег водника Војводића посетио је и командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан.

О здравственом стању пацијента министра одбране и начелника Генералштаба упознао је начелник Одељења за интензивну терапију на Клиници за анестезиологију и интензивну терапију ВМА пуковник доц. др Иво Удовичић.

Старији водник Војводић по пријему на ВМА хитно је оперисан. Иако постоперативни ток протиче уредно његово стање је и даље озбиљно, налази се на Клиници за анестезиологију и интензивну терапију и о његовом опоравку води рачуна конзилијум лекара специјалиста ВМА.

Посети су присуствовали и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Радивоје Анђелковић и заменик начелника ВМА бригадни генерал проф. др Драган Динчић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
16.04.2024
mp4 (66,02 MB)
Посета