Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2024.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић обишли породицу страдалог припадника 72. бригаде за специјалне операције 



Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, обишли су данас породицу страдалог припадника 72. бригаде за специјалне операције заставника Мијодрага Тошковића у Старој Пазови и изјавили саучешће.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић, том приликом, рекли су да ништа не може да надомести губитак супруга и оца, а да је Војска Србије изгубила храброг и искусног припадника, који је све додељене задатке извршавао посвећено и одговорно.

Челни људи система одбране пренели су породици да је трагична смрт заставника Тошковића оставила међу његовим колегама и свима нама неизмерну тугу и бол додајући да ће Министарство одбране и Војска Србије увек бити уз породицу Тошковић.

Саучешће је, том приликом, породици изјавио и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Раније данас, начелник Генералштаба обишао је војни комплекс „Орешац“ и локацију на каналу Дунав-Тиса-Дунав где је страдао заставник Тошковић и разговарао са припадницима 72. бригаде за специјалне операције и Жандармерије.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.