Министарство одбране Републике Србије
 
06.04.2024.

Положени венци на Споменик пилотима браниоцима БеоградаДржавни секретар у Министарству одбране Миле Јелић, у име Владе Републике Србије, положио је данас, поводом Дана сећања на почетак Другог светског рата у Југославији, венац крај Споменика пилотима браниоцима Београда на Земунском кеју. Полагању венаца присуствовали су в.д. помоћника министра одбране за политику одбране Предраг Бандић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Горан Момчиловић. 

Том приликом, венце су положили и делегација Министарства одбране и Војске Србије предвођена командантом Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-потпуковником Душком Жарковићем, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, представници Града Београда и удружења која негују традицију ослободилачких ратова Србије.

Полагањем венаца крај Споменика пилотима браниоцима Београда обележено је 83 године од како је, бомбардовањем Београда, почео напад нацистичке Немачке на Краљевину Југославију у Другом светском рату.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.04.2024
mp4 (94,26 MB)
Полагање венаца