Министарство одбране Републике Србије
 
25.03.2024.

Министар Вучевић обишао Другу бригаду копнене војске



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас припаднике Друге бригаде копнене војске у касарни „Рибница“ у Краљеву.

Командант Друге бригаде бригадни генерал Синиша Сташевић, током састанка, информисао је министра одбране о реализованим задацима и плановима за наредни период.

Министру Вучевићу приказан је део новопримљених средстава наоружања и војне опреме попут лаког четвороцикла – квад, возила високе проходности „хамер“ са уграђеним митраљезом, затим борбене опреме извиђачких јединица, стрељачког наоружања и транспортних возила.

Министар Вучевић изразио је задовољство опремањем Друге бригаде копнене војске и сталним опремањем јединица Војске Србије савременим наоружањем и војном опремом и нагласио да је наша војска из дана у дан све јача и спремна да одговори на све потенцијалне претње по безбедност наше отаџбине и њених грађана.

Министар одбране присуствовао је данас пријему два санитетска возила која је Другој бригади копнене војске донирала Групација Одбрамбене индустрије Србије, како би унапредили превожење пацијената у Краљеву, Рашки, Новом Пазару и у другим местима у том делу Србије и да би пацијентима и осигураницима била пружена још боља здравствена услуга.

Посета касарни „Рибница“ била је прилика да министар Вучевић обиђе и батаљон за обуку саобраћајне службе Центра за обуку логистике Команде за обуку, где је приказан сегмент обуке у том батаљону.

Данашњем обиласку Друге бригаде присуствовали су шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др Радивоје Анђелковић, начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Зоран Драгићевић, начелник Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе бригадни генерал Славко Ракић и представници фабрика одбрамбене индустрије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
25.03.2024
mp4 (180,74 MB)
Обилазак