Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2024.

Састанци државног секретара Старовића са представницима Министарства одбране и Конгреса САД



Делегација Министарства одбране, коју је предводио државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, у оквиру посете Сједињеним Америчким Државама, састала се са представницима Министарства одбране и Конгреса САД.
Државни секретар Старовић  састао се са првим замеником помоћника секретара одбране за међународну безбедносну политику Тресом Гуенов ради анализе посете и сумирања резултата билатералних консултација. Том приликом, потврђена је намера спровођења планираних активности уз поштовање и разумевање услова који могу утицати на одлагање реализације.

Током посете одржан је и састанак са конгресменом САД Ериком Сволвелом, чланом конгресног Одбора за националну безбедност, током ког је изражено уверење да ће билатерална сарадња у наредном периоду бити подигнута на виши ниво, како у области одбране, тако и у другим областима од заједничког интереса.
На крају посете, државни секретар Старовић дао је интервју за “Глас Америке” у којем је оценио посету САД и истакао приоритете сарадње министарстава одбране Србије и САД у наредном периоду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА