Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.03.2024.

Sastanci državnog sekretara Starovića sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Kongresa SAD



Delegacija Ministarstva odbrane, koju je predvodio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sastala se sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Kongresa SAD.
Državni sekretar Starović  sastao se sa prvim zamenikom pomoćnika sekretara odbrane za međunarodnu bezbednosnu politiku Tresom Guenov radi analize posete i sumiranja rezultata bilateralnih konsultacija. Tom prilikom, potvrđena je namera sprovođenja planiranih aktivnosti uz poštovanje i razumevanje uslova koji mogu uticati na odlaganje realizacije.

Tokom posete održan je i sastanak sa kongresmenom SAD Erikom Svolvelom, članom kongresnog Odbora za nacionalnu bezbednost, tokom kog je izraženo uverenje da će bilateralna saradnja u narednom periodu biti podignuta na viši nivo, kako u oblasti odbrane, tako i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.
Na kraju posete, državni sekretar Starović dao je intervju za “Glas Amerike” u kojem je ocenio posetu SAD i istakao prioritete saradnje ministarstava odbrane Srbije i SAD u narednom periodu.
photoFOTOGALERIJA