Министарство одбране Републике Србије
 
08.03.2024.

Министар Вучевић честитао 8. март: Хвала на труду и пожртвовању које свакодневно исказујете за добробит наше Србије



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић приредио је данас поводом 8. марта - Међународног дана жена пријем за припаднице Министарства одбране и Војске Србије у београдском Дому Војске.

Министар Вучевић, честитајући празник свим припадницама Министарства одбране и Војске Србије, изразио је искрено поштовање и захвалност свим женама које чине наш систем одбране још јачим и стабилнијим.

Баштинећи традицију славних хероина и свих оних знаних и незнаних жена које су својим делима, пожртвованошћу и храброшћу оставиле неизбрисив траг и у рату и у миру, сваког дана припаднице Министарства одбране и Војске Србије широм наше земље дају све од себе да би наша Отаџбина била још безбеднија и сигурнија.

- Хвала на труду и пожртвовању које свакодневно исказујете за добробит наше Србије. У годинама за нама показале сте да можете равноправно да будете у строју наше војске и освајате велики део изазова у оквиру војничке професије, а по резултатима и успесима показале сте да ваше колеге могу да рачунају на вас и у најзахтевнијим задацима. Хвала вам још једном, радујем се нашим новим победама, заједничким успесима, да наставите да нам чувате и државу, Министарство и Војску, своје породице и да изнад свега чувате себе, јер тако чувате и све нас – поручио је министар Вучевић.

Међународни дан жена обележава се 8. марта у спомен на дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Као међународни дан жена, 8. март званично је прихваћен 1917. године, док су Уједињене нације 1975. годину прогласиле за Међународну годину жена када је почело и службено обележавање Међународног дана жена.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.03.2024
mp4 (105,51 MB)
Пријем