Министарство одбране Републике Србије
 
05.03.2024.

Средњошколци из Шапца посетили Војну академију



Ученици средњих школа из општине Шабац посетили су данас Војну академију, а реч је о средњошколцима који су остварили значајне резултате у различитим спортовима.

Више од 50 ученика, заједно са представницима Града Шапца и Спортског савеза, данас су на Војној академији имали прилику да виде шта све нуди та високошколска војна установа, као и да проведе време са наставницима и кадетима који су им представили како изгледа школовање и живот оних који се припремају за војни позив.

Обраћајући се гостима из Шапца, начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић изразио је задовољство што Војна академија може да угости средњошколце из Шапца и представи све оно што ту војну школу издваја од осталих, а то су капацитети који омогућавају одвијање наставних, спортских и културних активности за све младе људе који се одлуче да буду кадети Војне академије. Он је, такође, указао да су посете ученика изузетна прилика да они и њихови наставници из прве руке сазнају зашто су војне школе одличан избор за оне који виде своју будућност у Војсци Србије.

Кадети Војне академије гостима из Шапца показали су како изгледа кадетски живот, као и шта све обележи један радни дан оних који похађају Војну академију. Средњошколци из Шапца посетили су, том приликом и спомен собу која сведочи о богатој традицији нашег високог војног образовања, пиштољску стрељану, спортски центар, као и симулатор летења где су могли да се опробају у управљању хеликоптерима и авионима путем симулација и доживе нова искуства употребом савремених наставних средстава.

Данашњу посету обележиле су и заједничке спортске активности, као и заједнички ручак у кадетском ресторану.
photoФОТОГАЛЕРИЈА