Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.03.2024.

Srednjoškolci iz Šapca posetili Vojnu akademiju



Učenici srednjih škola iz opštine Šabac posetili su danas Vojnu akademiju, a reč je o srednjoškolcima koji su ostvarili značajne rezultate u različitim sportovima.

Više od 50 učenika, zajedno sa predstavnicima Grada Šapca i Sportskog saveza, danas su na Vojnoj akademiji imali priliku da vide šta sve nudi ta visokoškolska vojna ustanova, kao i da provede vreme sa nastavnicima i kadetima koji su im predstavili kako izgleda školovanje i život onih koji se pripremaju za vojni poziv.

Obraćajući se gostima iz Šapca, načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević izrazio je zadovoljstvo što Vojna akademija može da ugosti srednjoškolce iz Šapca i predstavi sve ono što tu vojnu školu izdvaja od ostalih, a to su kapaciteti koji omogućavaju odvijanje nastavnih, sportskih i kulturnih aktivnosti za sve mlade ljude koji se odluče da budu kadeti Vojne akademije. On je, takođe, ukazao da su posete učenika izuzetna prilika da oni i njihovi nastavnici iz prve ruke saznaju zašto su vojne škole odličan izbor za one koji vide svoju budućnost u Vojsci Srbije.

Kadeti Vojne akademije gostima iz Šapca pokazali su kako izgleda kadetski život, kao i šta sve obeleži jedan radni dan onih koji pohađaju Vojnu akademiju. Srednjoškolci iz Šapca posetili su, tom prilikom i spomen sobu koja svedoči o bogatoj tradiciji našeg visokog vojnog obrazovanja, pištoljsku streljanu, sportski centar, kao i simulator letenja gde su mogli da se oprobaju u upravljanju helikopterima i avionima putem simulacija i dožive nova iskustva upotrebom savremenih nastavnih sredstava.

Današnju posetu obeležile su i zajedničke sportske aktivnosti, kao i zajednički ručak u kadetskom restoranu.
photoFOTOGALERIJA