Министарство одбране Републике Србије
 
24.01.2024.

Обука за теренску вожњу у мировним операцијамаНа полигонима Батаљона за обуку саобраћајне службе у Краљеву и околини у току је рализација допунске обуке припадника Војске Србије за управљање теренским моторним возилима у мировним операцијама. 

На обуци су официри, подофицири и цивилна лица који ће у мисијама бити ангажовани на позицијама возача, штабних официра и војних посматрача.

У првом делу оспособљавања, прошли су теоријску и обуку у вожњи на јавним путевима, а сада на специјализованом полигону „Берановац“, који је изграђен по стандардима Уједињених нација и на основу искустава припадника Војске Србије из мировних операција, реализују најзахтевнији део обуке – управљање возилом у теренским условима.

Циљ је да стекну додатна знања и вештине за сигурно и безбедно управљање теренским возилима на тешко проходном терену, те да се обуче за њихово одржавање и отклањање могућих кварова, што ће им бити од великог значаја приликом реализације задатака у зони операције.

Допунска обука у вожњи теренских моторних возила обавезан је део свеобухватних припрема штабних официра, војних посматрача и војних возача, будући да ће они,због природе задатака које извршавају у мисијама, често бити у прилици да моторним возилима управљају ван уређених путних комуникација.
photoФОТОГАЛЕРИЈА