Министарство одбране Републике Србије
 
18.12.2023.

Информисање Клуба генерала и адмирала Србије о актуелној безбедносној ситуацији у свету



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић одржао је данас редовно информисање чланова Клуба генерала и адмирала Србије о актуелној безбедносној ситуацији у свету и региону и њеном утицају на безбедност Србије.

Реч је о планској активности сарадње Министарства одбране и Војске Србије са удружењима у 2023. години.

Према речима државног секретара Старовића, безбедносну ситуацију у свету данас карактерише све већа динамичност политичко-безбедносних процеса, како у погледу бројности актера који имају утицај на прилике у свету и нашем окружењу, тако и када је реч о инструментима које користе за остварење својих циљева.

Он је истакао да наведене тенденције намећу нове изазове за спољнополитичку позицију наше државе, чије су главне одреднице неутралност у односу на војне савезе и залагање за поштовање међународног права, када је реч о Косову и Метохији.

Председник Скупштине Клуба генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић представио је активности Клуба генерала и адмирала Србије, основаног, сем осталог, због очувања и неговања слободарских традиција Србије и очувања угледа и етике генерала и адмирала.

Информисању су присуствовали вршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе Синиша Радовић, заступник начелника Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник др Ђорђе Калањ, председник Извршног одбора Клуба генерал-мајор у пензији др Лука Кастратовић и чланови Клуба.
photoФОТОГАЛЕРИЈА