Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.12.2023.

Informisanje Kluba generala i admirala Srbije o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović održao je danas redovno informisanje članova Kluba generala i admirala Srbije o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu i njenom uticaju na bezbednost Srbije.

Reč je o planskoj aktivnosti saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa udruženjima u 2023. godini.

Prema rečima državnog sekretara Starovića, bezbednosnu situaciju u svetu danas karakteriše sve veća dinamičnost političko-bezbednosnih procesa, kako u pogledu brojnosti aktera koji imaju uticaj na prilike u svetu i našem okruženju, tako i kada je reč o instrumentima koje koriste za ostvarenje svojih ciljeva.

On je istakao da navedene tendencije nameću nove izazove za spoljnopolitičku poziciju naše države, čije su glavne odrednice neutralnost u odnosu na vojne saveze i zalaganje za poštovanje međunarodnog prava, kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Skupštine Kluba general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović predstavio je aktivnosti Kluba generala i admirala Srbije, osnovanog, sem ostalog, zbog očuvanja i negovanja slobodarskih tradicija Srbije i očuvanja ugleda i etike generala i admirala.

Informisanju su prisustvovali vršilac dužnosti pomoćnika ministra za ljudske resurse Siniša Radović, zastupnik načelnika Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik dr Đorđe Kalanj, predsednik Izvršnog odbora Kluba general-major u penziji dr Luka Kastratović i članovi Kluba.
photoFOTOGALERIJA