Министарство одбране Републике Србије
 
01.12.2023.

Састанак министра Вучевића са министром БабајевимПотпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим, који предводи делегацију Азербејџана у званичној посети Србији.

Министар Вучевић истакао је да су општи односи Србије и Азербејџана добри, са тенденцијом даљег унапређења. Он је нагласио да је један од стратешких циљева сарадње у области одбране са  Азербејџаном унапређење и развој војно-војне, војноекономске и војнотехничке сарадње, за коју има доста потенцијала у наредном периоду.

Министар одбране захвалио је на принципијелној и безрезервној подршци коју Азербејџан пружа територијалном интегритету и целовитости Србије у бројним међународним организацијама по питању јужне српске покрајине Косова и Метохије.

Министар Бабајев изразио је задовољство на прилици да се сусретне са министром Вучевићем и нагласио да је један од показатеља добрих билатералних односа две земље и предстојећи сусрет председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Азербејџан Илхама Алијева Републици Србији, поводом завршетка радова на гасном интерконектору Србија-Бугарска.

Он је нагласио да се сарадња две земље константно унапређује, укључујући и сарадњу у области одбране и изразио наду да ће се у наредном периоду проширити и на друге области од значаја за обе земље.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.12.2023
mp4 (62,28 MB)
Састанак