Министарство одбране Републике Србије
 
22.11.2023.

Позив младима за добровољно служење војног рока



Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у 2024. години.

Позивамо све заинтересоване младиће и девојке који у 2024. години навршавају од 19 до 30 година, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем, да се пријаве за добровољно служење војног рока, као и за војностручно оспособљавање за резервне официре.

Подсећамо, такође, да је остало још мало времена да се сви заинтересовани пријаве за децембарски упутни рок. Кандидати ће имати прилику да прођу динамичну војну обуку, покажу патриотизам према својој земљи, а добровољно служење војног рока уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије.

Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за војностручно оспособљавање за резервне официре стално је отворен. Упут кандидата за добровољно служење војног рока врши се четири пута годишње у марту, јуну, септембру и децембру, а упут кандидата на војностручно оспособљавање два пута годишње у марту и септембру.

Будуће војнике очекује и месечна плата која износи око 46.000 динара. Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.

Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/20698/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-i-kandidata-za-vojnostrucno-osposobljavanje-za-rezervne-oficire-vojske-srbije-u-2024-godini20698
photoФОТОГАЛЕРИЈА