Министарство одбране Републике Србије
 
07.11.2023.

Састанак државног секретара Старовића са државном министарком у Министарству одбране Етиопије Мартом Луиђи



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са државном министарком у Министарству одбране Савезне Демократске Републике Етиопије Мартом Луиђи, која борави у званичној посети Републици Србији.

Државни секретар Старовић и државна министарка Луиђи разговарали су о могућностима сарадње у области одбране и њеног развоја, која би допринела и унапређењу свеукупних односа Србије и Етиопије.

Он је истакао да се Србија залаже за очување територијалног интегритета и суверенитета, доследно поштовање међународног права, очување мира и стабилности, као и развијање односа са другим државама на темељу равноправности и узајамног уважавања.

Државни секретар Старовић изразио је захвалност етиопској страни на принципијелном и конзистентном ставу у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Државна министарка Луиђи истакла је да Србију и Етиопију везују дугогодишњи пријатељски односи, при чему је намера Етиопије да се исти очувају и константно унапређују. Она се сагласила да постоји простор за успостављање сарадње у областима од заједничког интереса, као и да ће Етиопија наставити с подршком територијалном интегритету и суверенитету Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА