Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.11.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa državnom ministarkom u Ministarstvu odbrane Etiopije Martom Luiđi



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa državnom ministarkom u Ministarstvu odbrane Savezne Demokratske Republike Etiopije Martom Luiđi, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Državni sekretar Starović i državna ministarka Luiđi razgovarali su o mogućnostima saradnje u oblasti odbrane i njenog razvoja, koja bi doprinela i unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i Etiopije.

On je istakao da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

Državni sekretar Starović izrazio je zahvalnost etiopskoj strani na principijelnom i konzistentnom stavu u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Državna ministarka Luiđi istakla je da Srbiju i Etiopiju vezuju dugogodišnji prijateljski odnosi, pri čemu je namera Etiopije da se isti očuvaju i konstantno unapređuju. Ona se saglasila da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao i da će Etiopija nastaviti s podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.
photoFOTOGALERIJA