Министарство одбране Републике Србије
 
26.10.2023.

Посета Савезној служби за управљање људским ресурсима Оружаних снага СР Немачке



Делегација Сектора за људске ресурсе Министарства одбране Републике Србије, коју предводи вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић, борави у званичној посети Савезној Републици Немачкој. У оквиру посете, делегација се Келну састала са заменицом начелника Савезне службе за управљање људским ресурсима генерал-мајор др Никол Шилинг и њеним сарадницима.

Током посете су размењене информације и искуства из области управљања људским ресурсима два министарства, а у фокусу су били разговори о процесима планирања, дигитализације, регрутације, селекције, као и унапређење административних процедура.

Представници Министарства одбране Републике Србије и Оружаних снага СР Немачке разговарали су и о оквиру управљања људским ресурсима, процедурама и надлежностима, а било је речи и о обавезном и добровољном служењу војног рока.

Обе стране су се сагласиле да су људски ресурси најважнији чинилац постојања и функционисања оружаних снага и исказале спремност за даљим развијањем односа и сарадње.
photoФОТОГАЛЕРИЈА