Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.10.2023.

Poseta Saveznoj službi za upravljanje ljudskim resursima Oružanih snaga SR Nemačke



Delegacija Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije, koju predvodi vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović, boravi u zvaničnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj. U okviru posete, delegacija se Kelnu sastala sa zamenicom načelnika Savezne službe za upravljanje ljudskim resursima general-major dr Nikol Šiling i njenim saradnicima.

Tokom posete su razmenjene informacije i iskustva iz oblasti upravljanja ljudskim resursima dva ministarstva, a u fokusu su bili razgovori o procesima planiranja, digitalizacije, regrutacije, selekcije, kao i unapređenje administrativnih procedura.

Predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije i Oružanih snaga SR Nemačke razgovarali su i o okviru upravljanja ljudskim resursima, procedurama i nadležnostima, a bilo je reči i o obaveznom i dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Obe strane su se saglasile da su ljudski resursi najvažniji činilac postojanja i funkcionisanja oružanih snaga i iskazale spremnost za daljim razvijanjem odnosa i saradnje.
photoFOTOGALERIJA