Министарство одбране Републике Србије
 
23.10.2023.

Саопштење



Министарство одбране апсолутно одбацује гнусне и беспризорне лажи које је данас изнео премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти и позива међународну заједницу да неодложно реагује како би се зауставила запаљива и прљава медијска кампања приштинског руководства усмерена према Републици Србији и њеним званичницима.

Наглашавамо да је у интересу очувања мира и стабилности на Косову и Метохији од кључног значаја да се привремене институције у Приштини приморају да одмах прекину свакодневни терор над српским становништвом, имплементирају све досадашње споразуме и одмах формирају Заједницу српских општина.

Дрске лажи, увреде и клевете које Курти свакодневно пласира у склопу прљаве медијске кампање против државе Србије и њеног руководства у потпуности разобличују његове намере да разори сваку шансу за смиривање тензија у нашој јужној покрајини.

Министарство одбране и Војска Србије остаће посвећени својим уставним и законским улогама у циљу очувања безбедности и мирног живота свих грађана Србије.

Уверени смо да су данашњи, као и низ досадашњих клеветничких иступа представника привремених приштинских институција, недвосмислен доказ у чијем интересу је изазивање хаоса и насиља, а у чијем очување мира, наставак дијалога и постизања политичког решења кризе на Косову и Метохији.