Министарство одбране Републике Србије
 
21.10.2023.

Министарство одбране и Војска Србије на 66. Међународном београдском сајму књига



Медија центар „Одбрана“ Управе за односе са јавношћу Министарства одбране представиће своја издања читалачкој публици и на овогодишњем, 66. Међународном београдском сајму књига, где већ традиционално, љубитеље и поштоваце издања војне писане речи и тема из културе, историје и друштва и ове године очекују нови наслови, аутори, промоције и трибине. 

Под слоганом „Снага традиције“, до 29. октобра, пред посетиоцима штанда Министарства одбране и Војске Србије у прстену Хале 1, осим војне литературе, намењене ужем кругу интересената, биће и низ занимљивих наслова за ширу читалачку публику. Медија центар „Одбрана“ годишње објави више од 100 наслова који припадају различитим едицијама, а током сајамских дана биће промовисано 38 књига, о којима ће, осим представника издавача, говорити аутори и рецензенти. 

Међу више од 400 излагача из земље и иностранства, једини издавач из система одбране припремио је тематски  разноврсну сајамску понуду која обухвата војну литературу, дела историјске тематике, публицистику, геополитику, војну технику, војно здравство, уметност, као и уџбеничку литературу намењену Универзитету одбране. 
Да овогодишњи наступ буде крунисан слоганом „Снага традиције“, допринела су три значајна јубилеја војних установа Управe за односе са јавношћу Министарства одбране- Војна штампарија обележава 125 година постојања, Војнофилмски центар „Застава филм“ седам и по деценија, а већ седамдесет година Велика галерија Дома Војске Србије место је окупљања престоничких поклоника уметности.

Осим програмских и визуелних садржаја намењених „слављеничким“ кућама, на Сајму књига, у складу са досадашњом праксом, у оквиру промоције делова система одбране, представиће се и Универзитет одбране и Управа за обавезе одбране. 

Програм активности Министарства одбране и Војске Србије на 66. Међународном београдском сајму књига можете погледати овде.
photoФОТОГАЛЕРИЈА