Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.10.2023.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga



Medija centar „Odbrana“ Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane predstaviće svoja izdanja čitalačkoj publici i na ovogodišnjem, 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, gde već tradicionalno, ljubitelje i poštovace izdanja vojne pisane reči i tema iz kulture, istorije i društva i ove godine očekuju novi naslovi, autori, promocije i tribine. 

Pod sloganom „Snaga tradicije“, do 29. oktobra, pred posetiocima štanda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prstenu Hale 1, osim vojne literature, namenjene užem krugu interesenata, biće i niz zanimljivih naslova za širu čitalačku publiku. Medija centar „Odbrana“ godišnje objavi više od 100 naslova koji pripadaju različitim edicijama, a tokom sajamskih dana biće promovisano 38 knjiga, o kojima će, osim predstavnika izdavača, govoriti autori i recenzenti. 

Među više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, jedini izdavač iz sistema odbrane pripremio je tematski  raznovrsnu sajamsku ponudu koja obuhvata vojnu literaturu, dela istorijske tematike, publicistiku, geopolitiku, vojnu tehniku, vojno zdravstvo, umetnost, kao i udžbeničku literaturu namenjenu Univerzitetu odbrane. 
Da ovogodišnji nastup bude krunisan sloganom „Snaga tradicije“, doprinela su tri značajna jubileja vojnih ustanova Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane- Vojna štamparija obeležava 125 godina postojanja, Vojnofilmski centar „Zastava film“ sedam i po decenija, a već sedamdeset godina Velika galerija Doma Vojske Srbije mesto je okupljanja prestoničkih poklonika umetnosti.

Osim programskih i vizuelnih sadržaja namenjenih „slavljeničkim“ kućama, na Sajmu knjiga, u skladu sa dosadašnjom praksom, u okviru promocije delova sistema odbrane, predstaviće se i Univerzitet odbrane i Uprava za obaveze odbrane. 

Program aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga možete pogledati ovde.
photoFOTOGALERIJA