Министарство одбране Републике Србије
 
08.10.2023.

Успех припадника Министарства одбране и Војске Србије на 31. Новосадском маратону



Припадници Министарства одбране и Војске Србије остварили су на данашњем  31. Новосадском маратону запажене резултате у дисциплинама маратон, штафетни маратон, тркама на 25 километара, 10,5 километара, 5 километара, као и у трци на 10,5 километара Нордијским ходањем.

Друго место на 31. Новосадском маратону освојио је потпоручник Марко Божић, док је трку успешно савладао и кадет 145. класе Војне академије Алекса Кречковић. У дисциплини штафетни маратон екипа Војне гимназије, коју су чинили 12 ученика и ученица, освојила је друго место одмах иза екипе Жандармерије.

У трци на 25 километара друго место освојио је војни службеник Миливоје Јововић, док су у трци на 10,5 километара сва три прва места заузеле припаднице Војске Србије. Прво место у трци на 10,5 километара освојила је потпоручник Наташа Поповић, сребрну медаљу узела је поручник Марина Крстић, док је бронзу освојила поручник Јелена Сарић.

У трци на пет километара трећа је била поручник Сара Стојковић.

У дисциплини Нордијско ходање на 10 километара победу је остварила војни службеник Марија Панић из Центра за физичко васпитање и спорт.

Оствареним спортским резултатима и запаженим учешћем на овој традиционалној манифестацији, кадети Војне академије, ученици Војне гимназије и професионални припадници Министарства одбране и Војске Србије достојно су репрезентовали своје саставе и на најбољи начин промовисали Министарство одбране и Војску Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА