Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.10.2023.

Uspeh pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 31. Novosadskom maratonu



Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ostvarili su na današnjem  31. Novosadskom maratonu zapažene rezultate u disciplinama maraton, štafetni maraton, trkama na 25 kilometara, 10,5 kilometara, 5 kilometara, kao i u trci na 10,5 kilometara Nordijskim hodanjem.

Drugo mesto na 31. Novosadskom maratonu osvojio je potporučnik Marko Božić, dok je trku uspešno savladao i kadet 145. klase Vojne akademije Aleksa Krečković. U disciplini štafetni maraton ekipa Vojne gimnazije, koju su činili 12 učenika i učenica, osvojila je drugo mesto odmah iza ekipe Žandarmerije.

U trci na 25 kilometara drugo mesto osvojio je vojni službenik Milivoje Jovović, dok su u trci na 10,5 kilometara sva tri prva mesta zauzele pripadnice Vojske Srbije. Prvo mesto u trci na 10,5 kilometara osvojila je potporučnik Nataša Popović, srebrnu medalju uzela je poručnik Marina Krstić, dok je bronzu osvojila poručnik Jelena Sarić.

U trci na pet kilometara treća je bila poručnik Sara Stojković.

U disciplini Nordijsko hodanje na 10 kilometara pobedu je ostvarila vojni službenik Marija Panić iz Centra za fizičko vaspitanje i sport.

Ostvarenim sportskim rezultatima i zapaženim učešćem na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, kadeti Vojne akademije, učenici Vojne gimnazije i profesionalni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dostojno su reprezentovali svoje sastave i na najbolji način promovisali Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije.
photoFOTOGALERIJA