Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2023.

Промоција добровољног служења војног рока на 11. Међународном сајму наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“



У оквиру 11. Међународног сајма наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“, током последњег сајамског дана отвореног за јавност, одржана је промоција добровољног служења војног рока са оружјем и војног школства на заједничком штанду Управе за обавезе одбране и Војне академије.

Осим представљања најсавременијег наоружања и војне опреме, посетиоци ове сајамске манифестације имали су прилику да се детаљно упознају са концептом добровољног служења војног рока. Млади официри и војни службеници Управе за обавезе одбране информисали су заинтересоване о условима и начинима пријављиваља, динамиком шестомесечне војне обуке, као и могућностима које им се пружају током, али и након одслуженог војног рока.

Заједнички штанд Управе за обавезе одбране и Војне академије посетили су и потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић.

Јавни позив за добровољно служење војног рока са оружјем отворен је током целе године, а реализује се кроз четири упутна рока -  1. марта, 1. јуна, 1. септембра и 1. децембра.