Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.09.2023.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka na 11. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“



U okviru 11. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“, tokom poslednjeg sajamskog dana otvorenog za javnost, održana je promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem i vojnog školstva na zajedničkom štandu Uprave za obaveze odbrane i Vojne akademije.

Osim predstavljanja najsavremenijeg naoružanja i vojne opreme, posetioci ove sajamske manifestacije imali su priliku da se detaljno upoznaju sa konceptom dobrovoljnog služenja vojnog roka. Mladi oficiri i vojni službenici Uprave za obaveze odbrane informisali su zainteresovane o uslovima i načinima prijavljivalja, dinamikom šestomesečne vojne obuke, kao i mogućnostima koje im se pružaju tokom, ali i nakon odsluženog vojnog roka.

Zajednički štand Uprave za obaveze odbrane i Vojne akademije posetili su i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović.

Javni poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem otvoren je tokom cele godine, a realizuje se kroz četiri uputna roka -  1. marta, 1. juna, 1. septembra i 1. decembra.