Министарство одбране Републике Србије
 
20.09.2023.

Састанак министра Вучевића са првим потпредседником Сталног комитета Свекинеског народног конгреса



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са првим потпредседником Сталног комитета Свекинеског националног конгреса Ли Хонгџонгом.

Министар Вучевић захвалио је на безрезервној подршци коју Народна Република Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Како је истакао министар одбране став НР Кине по питању Косова и Метохије увек је био принципијелан и доследан што је доказ искреног пријатељства две земље.

Он је нагласио да је дугорочно стратешко опредељење Србије да води самосталну и независну спољну политику. Министар Вучевић рекао је да ће Влада Републике Србије, упркос свим изазовима, наставити да води одговорну политику мира и сарадње те да остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Први потпредседник Ли Хонгџонг захвалио је на гостопримству и прилици да се сусретну и размене мишљење о сарадњи две земље током његове посете Србији. Узајамна подршка Србије и Кине по питању суверенитета и територијалног интегритета и одлични односи два председника, како је нагласио, потврда су традиционалног челичног пријатељства двеју држава.

Ли Хонгџонг је оценио да је билатерална сарадња добро развијена и констатовао да постоји простор за њено даље унапређење.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
20.09.2023
mp4 (52,55 MB)
Састанак