Министарство одбране Републике Србије
 
24.08.2023.

Састанак државног секретара Старовића са новоименованим политичким саветником амбасаде САД



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са новоименованим политичким саветником амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду Полом Јукићем.

Државни секретар Старовић истакао је, том приликом, да билатерални односи две земље имају узлазни тренд, да су обе стране исказале намеру да наставе и продубе сарадњу у области одбране, а у складу са стратешким опредељењем да Република Србија задржи статус војно неутралне државе.

Република Србија, нагласио је државни секретар Старовић, чврсто је опредељена за очување мира и стабилности како у региону, тако и у свету.

Он је пренео да ценимо подршку САД процесу преговора Београда и Приштине, као и да је наша страна отворена за наставак дијалога, јер настојимо да мирним средствима обезбедимо нормалан живот српске заједнице и свих других становника на простору Косова и Метохије.

Политички саветник амбасаде САД Пол Јукић захвалио је на срдачном пријему у Министарству одбране и изразио наду да ће Република Србија и САД у наредном периоду подићи сарадњу на виши ниво у свим областима од заједничког интереса.

Данашњем састанку присуствовао је и заменик шефа мисије САД у Београду Џон Гинкел.
photoФОТОГАЛЕРИЈА