Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.08.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa novoimenovanim političkim savetnikom ambasade SAD



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa novoimenovanim političkim savetnikom ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Polom Jukićem.

Državni sekretar Starović istakao je, tom prilikom, da bilateralni odnosi dve zemlje imaju uzlazni trend, da su obe strane iskazale nameru da nastave i prodube saradnju u oblasti odbrane, a u skladu sa strateškim opredeljenjem da Republika Srbija zadrži status vojno neutralne države.

Republika Srbija, naglasio je državni sekretar Starović, čvrsto je opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti kako u regionu, tako i u svetu.

On je preneo da cenimo podršku SAD procesu pregovora Beograda i Prištine, kao i da je naša strana otvorena za nastavak dijaloga, jer nastojimo da mirnim sredstvima obezbedimo normalan život srpske zajednice i svih drugih stanovnika na prostoru Kosova i Metohije.

Politički savetnik ambasade SAD Pol Jukić zahvalio je na srdačnom prijemu u Ministarstvu odbrane i izrazio nadu da će Republika Srbija i SAD u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Današnjem sastanku prisustvovao je i zamenik šefa misije SAD u Beogradu Džon Ginkel.
photoFOTOGALERIJA