Министарство одбране Републике Србије
 
22.08.2023.

Колективна обука војника рода пешадије



У пешадијским батаљонима Копнене војске у току је интензивна обука војника рода пешадије за реализацију колективних задатака ових јединица и извођење борбених дејстава у операцијама Војске Србије. 

Обуку пролазе војници на служењу војног рока генерације „март 2023“ распоређени у пешадијске батаљоне након успешно завршеног индивидуалног обучавања у центрима Команде за обуку.

У овом периоду акценат је на практичним садржајима обуке на полигонима током којих војници увежбавају тактичке радње на бојишту уз употребу оклопних борбених возила точкаша „лазар 3“ и на извршењу програмских гађања из наоружања рода пешадије.

Осим планираних садржаја обуке, војници активно учествују и у реализацији редовних задатака јединица, стичу нова искуства и додатно унапређују знања и вештине, како би у потпуности били оспособљени за војноевиденционе специјалности у оквиру рода пешадије за које су регрутовани.

И ова генерација војника показује изузетно залагање и високу мотивацију на обуци и у реализацији свих других задатака. Многи од њих су већ изразили жељу да постану професионални војници Војске Србије, за шта могу конкурисати још у току служења војног рока.
photoФОТОГАЛЕРИЈА