Министарство одбране Републике Србије
 
04.08.2023.

Војска поставила мост преко Великог бачког канала



Припадници понтонирског батаљона из састава Речне флотиле Војске Србије поставили су понтонски мост преко Великог бачког канала на регионалном путу који спаја Апатин и Сомбор.

Мост је постављен на молбу Западнобачког управног округа, дужине је 30 метара и укупне носивости 60 тона, а моћи ће да га користе пешаци, мотоциклисти и путничка моторна возила.

Након неопходних провера и постављања сигнализације, мост је предат на експлоатацију Западнобачком управном округу, а о његовом одржавању и сигурности стараће се инжињеријска радна група коју чине припадници Речне флотиле. Они ће на мосту дежурати двадесет и четири часа дневно и бити задужени за регулисање саобраћаја, навођење возила, дотезање сајли и контролу спојница.

У току припрема за реализацију активности, превожења пловних чланака и постављања моста реализована су увежбавања професионалног састава Речне флотиле понтонирске специјалности, чиме је додатно унапређена њихова оспособљеност за извршавање наменских задатака.

Понтонски мост ће бити у функцији до завршетка радова на реконструкцији оближњег моста на регионалној саобраћајници, а Војска Србије је његовим постављањем олакшала живот мештанима овог краја, који више неће морати да користе алтернативне правце.
photoФОТОГАЛЕРИЈА