Министарство одбране Републике Србије
 
07.07.2023.

Одржана завршна вежба кадета на Пасуљанским ливадама



Приказ оспособљености кадета завршне године Војне академије одржан је данас на Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.

Кадети завршне године родова Пешадије и Оклопних јединица реализовали су тактичку вежбу са бојним гађањем по темама – Ојачани стрељачки вод на оклопном борбеном возилу „Лазар-3“ у одбрани и Ојачани тенковски вод у нападу из покрета.

У завршној вежби учествовали су и кадети модула Инжињерија, Ваздушно осматрање и јављање, Војномашинско инжењерство, Војноелектронско инжењерство, Општа логистика и Саобраћај и транспорт. Они су на „Пасуљански ливадама“ приказали рад телекомуникационо-информатичког центра, центра ВОЈ, интендантске станице, станице за одржавање, затим рад станице за снабдевање, рад на транспорту убојних средстава и приказ рада инжињерије.

Осим кадета завршне године, у вежби су учествовали и кадети треће године – смер Пешадија и слушаоци Курса за резервне официре генерација „март 2023“. За приказ завршне вежбе ангажовани су тенкови М-84, оклопна борбена возила „Лазар 3“, борбена возила пешадије М-80, минобацачи 82мм, као и остала специјална теретна и транспортна возила.

Вежби су присуствовали начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић и представници Универзитета одбране и Војне академије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
07.07.2023
mp4 (48,91 MB)
Вежба