Министарство одбране Републике Србије
 
28.06.2023.

Редовна замена контингента Војске Србије у мисији у Либану



Контингент Војске Србије који је од краја прошле године био ангажован у мировној операцији Уједињених нација у Либану вратио се у Републику Србију након успешног завршетка ангажовања у мисији.

У саставу овог контингента била је пешадијска чета из Четврте бригаде копнене војске, штабни официри и група специјалиста задужених за подршку. Они су задатке извршавали у сектору „Исток“ мировне операције у Либану, а њихово ангажовање је од стране претпостављених старешина и команде мисије оцењено као изузетно професионално и одговорно.

У зону операције данас је упућен нови контингент Војске Србије, који ће наредних шест месеци, као и наши претходни контингенти, извршавати одговорне задатке на очувању мира у овој блискоисточној земљи.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану отпочела 2010. године упућивањем пет штабних официра, а од тада је број припадника Војске Србије у овој мисији значајно увећан. Тренутно у зони операције, осим контингента у сектору „Исток“, Војска Србије ангажује и вод за заштиту снага у саставу италијанског контингента у сектору „Запад“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА