Министарство одбране Републике Србије
 
28.06.2023.

Активности на унапређењу послова планирања припрема за одбрану и промоција добровољног служења војног рока



Начелник Управе за обавезе одбране Сектора за људске ресурсе пуковник Горан Десанчић, са сарадницима, обишао је Центар Министарства одбране Краљево и општинску канцеларију Врњачка Бања. Том приликом, начелнику Управе за обавезе одбране представљен је степен достизања постављених циљева Центра у Краљеву, тежишно у области планирања припрема за одбрану.

У склопу обиласка, пуковник Десанчић састао се и са председником Општине Врњачка Бања Бобаном Ђуровићем. Закључено је да Општина Врњачка Бања предузима све мере у области припрема за одбрану и усаглашене су активности за даље унапређење квалитета припрема.

Истог дана, у Врњачкој Бањи организована је промоција добровољног служења војног рока са оружјем и војностручног оспособљавања за резервне официре, током које су посетиоци могли да се информишу о поступку и условима конкурисања за добровољно служење војног рока, војничком животу, као и могућностима за наставак каријере у Министарству одбране и Војсци Србије.

Грађанима је приређен и концерт којим је Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ отворио летњу концертну сезону и Видовданске свечаности у Врњачкој Бањи.
photoФОТОГАЛЕРИЈА