Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.06.2023.

Aktivnosti na unapređenju poslova planiranja priprema za odbranu i promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka



Načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse pukovnik Goran Desančić, sa saradnicima, obišao je Centar Ministarstva odbrane Kraljevo i opštinsku kancelariju Vrnjačka Banja. Tom prilikom, načelniku Uprave za obaveze odbrane predstavljen je stepen dostizanja postavljenih ciljeva Centra u Kraljevu, težišno u oblasti planiranja priprema za odbranu.

U sklopu obilaska, pukovnik Desančić sastao se i sa predsednikom Opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem. Zaključeno je da Opština Vrnjačka Banja preduzima sve mere u oblasti priprema za odbranu i usaglašene su aktivnosti za dalje unapređenje kvaliteta priprema.

Istog dana, u Vrnjačkoj Banji organizovana je promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem i vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire, tokom koje su posetioci mogli da se informišu o postupku i uslovima konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, vojničkom životu, kao i mogućnostima za nastavak karijere u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Građanima je priređen i koncert kojim je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ otvorio letnju koncertnu sezonu i Vidovdanske svečanosti u Vrnjačkoj Banji.
photoFOTOGALERIJA