Министарство одбране Републике Србије
 
02.06.2023.

Обилазак Регионалног центра Ваљево и Центра Министарства одбране Шабац



Помоћник министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић обишао је Регионални центар Министарства одбране Ваљево и Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Шабац. Обиласку је присуствовао и начелник Управе за обавезе одбране пуковник Горан Десанчић.

Том приликом помоћник министра Радовић упознао се са степеном реализације тежишних задатака, организацијом, размештајем и попуном Регионалног центра Министарства одбране Ваљево и потчињених центара Министарства одбране.

Он је изразио задовољство квалитетом и организацијом рада у Регионалном центру и информисао припаднике Управе Регионалног центра о тежишним задацима Сектора за људске ресурсе, али и истакао значај задатака планирања припрема за одбрану и послова војне, радне и материјалне обавезе.

Начелник Регионалног центра Министарства одбране Ваљево пуковник Зоран Смиљанић информисао је помоћника министра о степену реализације тежишних задатака са освртом на квалитет извршених припрема субјеката планирања одбране у надлежности Регионалног центра.

Радовић се састао и са градоначелником града Ваљева Лазаром Гојковићем и сарадницима. Током разговора истакнути су резултати које је град Ваљево постигао у досадашњим припремама за одбрану и усаглашене су активности на унапређењу промовисања добровољног служења војног рока и војног позива у целини.

У оквиру обиласка, помоћник министра обишао је и Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Шабац. Том приликом начелник Центра мајор Драган Милошевић упознао је помоћника министра са најважнијим циљевима и задацима рада Центра истакавши унапређење попуне у претходном периоду.  Радовић је исказао интересовање у области квалитативне попуне и указао на значај центара Министарства одбране и потчињених канцеларија у којима запослени успостављају први непосредни контакт са војним обвезницима и другим грађанима Републике Србије приликом регулисања војне обавезе.

Помоћник министра Радовић састао се и са градоначелником града Шапца др Александром Пајићем. Током састанка анализирани су резултати досадашње сарадње и усаглашене заједничке мере на побољшању одзива лица заинтересованих за добровољно служење војног рока и упис у војне школе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА