Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.06.2023.

Obilazak Regionalnog centra Valjevo i Centra Ministarstva odbrane Šabac



Pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović obišao je Regionalni centar Ministarstva odbrane Valjevo i Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Šabac. Obilasku je prisustvovao i načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Goran Desančić.

Tom prilikom pomoćnik ministra Radović upoznao se sa stepenom realizacije težišnih zadataka, organizacijom, razmeštajem i popunom Regionalnog centra Ministarstva odbrane Valjevo i potčinjenih centara Ministarstva odbrane.

On je izrazio zadovoljstvo kvalitetom i organizacijom rada u Regionalnom centru i informisao pripadnike Uprave Regionalnog centra o težišnim zadacima Sektora za ljudske resurse, ali i istakao značaj zadataka planiranja priprema za odbranu i poslova vojne, radne i materijalne obaveze.

Načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Valjevo pukovnik Zoran Smiljanić informisao je pomoćnika ministra o stepenu realizacije težišnih zadataka sa osvrtom na kvalitet izvršenih priprema subjekata planiranja odbrane u nadležnosti Regionalnog centra.

Radović se sastao i sa gradonačelnikom grada Valjeva Lazarom Gojkovićem i saradnicima. Tokom razgovora istaknuti su rezultati koje je grad Valjevo postigao u dosadašnjim pripremama za odbranu i usaglašene su aktivnosti na unapređenju promovisanja dobrovoljnog služenja vojnog roka i vojnog poziva u celini.

U okviru obilaska, pomoćnik ministra obišao je i Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Šabac. Tom prilikom načelnik Centra major Dragan Milošević upoznao je pomoćnika ministra sa najvažnijim ciljevima i zadacima rada Centra istakavši unapređenje popune u prethodnom periodu.  Radović je iskazao interesovanje u oblasti kvalitativne popune i ukazao na značaj centara Ministarstva odbrane i potčinjenih kancelarija u kojima zaposleni uspostavljaju prvi neposredni kontakt sa vojnim obveznicima i drugim građanima Republike Srbije prilikom regulisanja vojne obaveze.

Pomoćnik ministra Radović sastao se i sa gradonačelnikom grada Šapca dr Aleksandrom Pajićem. Tokom sastanka analizirani su rezultati dosadašnje saradnje i usaglašene zajedničke mere na poboljšanju odziva lica zainteresovanih za dobrovoljno služenje vojnog roka i upis u vojne škole.
photoFOTOGALERIJA