Министарство одбране Републике Србије
 
31.05.2023.

Министар Вучевић: Војска Србије успешно извршава све задатке које држава пред њу поставља



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у наставку обиласка задејствованих снага, обишао је део јединица Војске Србије које су у највишем степену борбене готовости.

Том приликом, министар Вучевић се уверио да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије на високом нивоу.

- Поступајући по наређењу председника Републике, као врховног команданта, са генералима Војске Србије и командантима, али и командантима Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова, обишао сам данас запоседнуте положаје. Уверио сам се да је расположење, мотивисаност и одлучност припадника Војске Србије и Министарства унутрашњих послова на високом нивоу, пуни су позитивног патриотског набоја, са очекивањима да чувамо мир и стабилност, али не смањујући нашу способност и одлучност да заштитимо суверенитет Републике Србије и све њене грађане – рекао је министар Вучевић.

Министар Вучевић истакао је да је за грађане Србије најважније да су припадници Војске Србије спремни да одговоре на све додељене задатке.

- Војска Србије и припадници Министарства унутрашњих послова успешно реализују све задатке које држава поставља пред њих, а ми из света политике морамо да учинимо све да се нађе мирно политичко решење. Ако до тога не дође, држава Србија ће заштитити на сваки потребан начин све своје грађане – закључио је министар одбране.

Током обиласка, команданти јединица известили су  министра одбране да су припадници Војске Србије спремни да изврше све задатке које пред њих постави државно руководство.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
31.05.2023
mp4 (54,32 MB)
Изјава министра Вучевића
31.05.2023
mp4 (27,94 MB)
Обилазак