Министарство одбране Републике Србије
 
29.05.2023.

Студијска посета полазника ВСБО институцијама Уједињеног Краљевства ВБ и СИ



Полазници 12. класе Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“, предвођени начелницима ШНО и ВСБО, пуковницима Мићом Сувајцем и Бранком С. Мишићем, боравили су у студијској посети Лондону и одбрамбено-безбедносним институцијама Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске.

Током боравка у Лондону и пријема који су том приликом организовани, полазници ВСБО имали су прилику да се упознају са мисијама и текућим активностима Министарства спољних послова (Foreign Office – FCDO), Министарства одбране, Министарства за спољну трговину, Министарства унутрашњих послова и лондонске полиције (New Scotland Yard – Metropoliten Police). Такође, делегација је имала састанке и са представницима института RUSI (Royal United Services Institute), председавајућом парламентарне Групе пријатељства и сарадње УК и Р. Србије, као и са амбасадорком Србије у Лондону Александром Јоксимовић.

Студијска путовања у иностранство планске су и редовне активности ВСБО, предвиђене Програмом усавршавања чији је циљ да се полазници директно упознају са елементима и функционисањем система националне безбедности других држава, односно, међународних организација безбедносно-одбрамбеног карактера.
photoФОТОГАЛЕРИЈА