Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.05.2023.

Studijska poseta polaznika VSBO institucijama Ujedinjenog Kraljevstva VB i SI



Polaznici 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“, predvođeni načelnicima ŠNO i VSBO, pukovnicima Mićom Suvajcem i Brankom S. Mišićem, boravili su u studijskoj poseti Londonu i odbrambeno-bezbednosnim institucijama Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

Tokom boravka u Londonu i prijema koji su tom prilikom organizovani, polaznici VSBO imali su priliku da se upoznaju sa misijama i tekućim aktivnostima Ministarstva spoljnih poslova (Foreign Office – FCDO), Ministarstva odbrane, Ministarstva za spoljnu trgovinu, Ministarstva unutrašnjih poslova i londonske policije (New Scotland Yard – Metropoliten Police). Takođe, delegacija je imala sastanke i sa predstavnicima instituta RUSI (Royal United Services Institute), predsedavajućom parlamentarne Grupe prijateljstva i saradnje UK i R. Srbije, kao i sa ambasadorkom Srbije u Londonu Aleksandrom Joksimović.

Studijska putovanja u inostranstvo planske su i redovne aktivnosti VSBO, predviđene Programom usavršavanja čiji je cilj da se polaznici direktno upoznaju sa elementima i funkcionisanjem sistema nacionalne bezbednosti drugih država, odnosno, međunarodnih organizacija bezbednosno-odbrambenog karaktera.
photoFOTOGALERIJA