Министарство одбране Републике Србије
 
27.05.2023.

Одржана седница Савета за националну безбедност



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао је данас седници Савета за националну безбедност посвећену најновијим дешавањима на Косову и Метохији у згради Генералног Секретаријата председника Републике. 
Седници су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, као и друге високе старешине Министарства одбране и Војске Србије. 

Због бруталне примене силе од стране Аљбина Куртија и његових снага према српском народу на Косову и Метохији, оружане снаге Републике Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости.
Током састанка Савета за националну безбедност договорене су све неопходне безбедносне активности у циљу снажења одбрамбених капацитета Републике Србије.

Наглашено је да КФОР/НАТО није обавио свој посао у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-техничког споразума из Куманова.
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић овлашћен је да одржава директан контакт са командантом КФОР, у покушају да обезбеди да КФОР/НАТО испуни своју функцију и мандат, у складу са релевантним актима УН и заштити Србе на Косову и Метохији.
 
Република Србија биће чврста и непоколебљива у заштити свог народа.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.05.2023
mp4 (24,12 MB)
Седница