Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.05.2023.

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sednici Saveta za nacionalnu bezbednost posvećenu najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike. 
Sednici su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i druge visoke starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti.
Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije.

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.
 
Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
27.05.2023
mp4 (24,12 MB)
Sednica