Министарство одбране Републике Србије
 
24.05.2023.

Пријем истакнутог спортисте Војске Србије водника Ђура Борбеља



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уприличио је данас пријем за истакнутог атлетичара Војске Србије водника Ђура Борбеља.

Генерал Мојсиловић је том приликом воднику Борбељу уручио ручни сат и Плакету Војске Србије за изузетне спортске резултате остварене у 2022. години.

Водник Ђуро Борбељ је рођен 16. маја 1995. године у Сомбору, а у професионалну војну службу ступио је 2016. године. На дужности је командира одељења у 18. инжињеријском батаљoну Прве бригаде копнене војске. Члан је Атлетског клуба Апатин, а као активни атлетичар наступа за репрезентацију Србије и репрезентацију Војске Србије.

У претходној години је наступио у 23 такмичарске трке, на којима је освојио 21 прво и два друга места. Првак је Србије у 2022. години на 5 километара на стази, 10 километара на путу, у полумаратону и маратону. Рекордер је Војске Србије у маратону.

Уручујући признања воднику Борбељу, начелник Генералштаба је изразио уверење да ће он и у годинама пред нама наставити да ниже спортске успехе и да ће на тај начин предводити спортисте Војске Србије који на домаћим и међународним такмичењима по правилу остварују запажене резултате, достојно представљајући своју војску и државу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА