Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.05.2023.

Prijem istaknutog sportiste Vojske Srbije vodnika Đura Borbelja



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović upriličio je danas prijem za istaknutog atletičara Vojske Srbije vodnika Đura Borbelja.

General Mojsilović je tom prilikom vodniku Borbelju uručio ručni sat i Plaketu Vojske Srbije za izuzetne sportske rezultate ostvarene u 2022. godini.

Vodnik Đuro Borbelj je rođen 16. maja 1995. godine u Somboru, a u profesionalnu vojnu službu stupio je 2016. godine. Na dužnosti je komandira odeljenja u 18. inžinjerijskom bataljonu Prve brigade kopnene vojske. Član je Atletskog kluba Apatin, a kao aktivni atletičar nastupa za reprezentaciju Srbije i reprezentaciju Vojske Srbije.

U prethodnoj godini je nastupio u 23 takmičarske trke, na kojima je osvojio 21 prvo i dva druga mesta. Prvak je Srbije u 2022. godini na 5 kilometara na stazi, 10 kilometara na putu, u polumaratonu i maratonu. Rekorder je Vojske Srbije u maratonu.

Uručujući priznanja vodniku Borbelju, načelnik Generalštaba je izrazio uverenje da će on i u godinama pred nama nastaviti da niže sportske uspehe i da će na taj način predvoditi sportiste Vojske Srbije koji na domaćim i međunarodnim takmičenjima po pravilu ostvaruju zapažene rezultate, dostojno predstavljajući svoju vojsku i državu.
photoFOTOGALERIJA