Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2023.

Тактичка увежбавања на полигону "Пасуљанске ливаде"



Јединице Четврте бригаде копнене војске које учествују на здруженој тактичкој вежби снага одбране Републике Србије „Заједнички одговор 2023“ започеле су са реализацијом вежбовних активности на полигону „Пасуљанске ливаде“.

Након премештаја са матичне локације и заузимања оперативног борбеног распореда, јединице из састава ове бригаде започеле су тактичка увежбавања и серију гађања из пешадијског, артиљеријског и наоружања рода оклопних јединица.

Данас је дејствовано из самоходних хаубица „гвоздика“, противоклопних лансирних оруђа, минобацача, аутоматских бацача граната и далекометних пушака. Брзо и ефикасно уништење циљева који су симулирали елементе непријатељевог распореда показује да су припадници јединице у потпуности оспособљени за реализацију ватрених задатака и да спремни дочекују предстојећа бојева гађања и сложеније етапе вежбе.

Тактичка увежбавања на полигону „Пасуљанске ливаде“ реализује и ракетна батерија за противваздухопловна дејства, као и инжињеријске, логистичке и јединице везе задужене за обезбеђење и подршку у борбеној операцији.

Интензивне вежбовне активности у покрету и на сталним и привременим полигонима започели су и други састави Војске Србије који учествују на  здруженој тактичкој вежби снага одбране Републике Србије са бојевим гађањима „Заједнички одговор 2023“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА