Министарство одбране Републике Србије
 
23.05.2023.

Састанак са шефом Војне канцеларије за везу



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас шефа Војне канцеларије за везу НАТО-а у Београду бригадног генерала Ђампјера Романа. 

На састанку је било речи о актуелној безбедносној ситуацији у региону, активностима Војне канцеларије за везу и укупним односима Војске Србије и НАТО-а, са посебним освртом на сарадњу са Кфором.

Уз оцену да партнерски и професионални односи са НАТО-ом доприносе изградњи мира и стабилности у региону, генерал Мојсиловић је истакао да је Војска Србије посвећена наставку сарадње у свим областима од обостраног интереса и додао да успостављени механизми сарадње у оквиру Програма Партнерство за мир то и омогућују. 

Говорећи о стању безбедности на Косову и Метохији, начелник Генералштаба је истакао да је за заштиту српског националног, културно-историјског и верског наслеђа у Покрајини кључно присуство мисије међународних снага и изразио уверење да ће Кфор, као једини легитимни безбедносни актер на Косову и Метохији, у свим ситуацијама поступати непристрасно и професионално у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација.
photoФОТОГАЛЕРИЈА