Министарство одбране Републике Србије
 
18.05.2023.

Састанак државног секретара Старовића са амбасадором Анголе



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са одлазећим амбасадором Републике Анголе Алсином дос Презерес Изата Франсишком да Консеисаом.

Том приликом, државни секретар Старовић изразио је задовољство поводом успешне сарадње током обављања дужности амбасадора Анголе у Србији и пожелео му много среће и успеха у даљем раду. Он је, такође, захвалио амбасадору на принципијелном и конзистентном ставу Анголе у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Државни секретар Старовић изразио је спремност Министарства одбране Републике Србије за наставак сарадње са Анголом у области одбране, а нарочито у области војноекономске и војнообразовне сарадње.

Амбасадор Консеисао истакао је намеру анголске стране за наставком и интезивирањем сарадње у области одбране у домену војне идустрије, као и усавршавања анголских кадрова у војнообразовним установама Министарства одбране Републике Србије.

На крају данашњег сусрета, саговорници су се сагласили да реализација заједничких комитета за сарадњу у области одбране у претходном, али и у наредном периоду значајно доприноси развоју и унапређењу сарадње у области одбране између две земље.
photoФОТОГАЛЕРИЈА