Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.05.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa ambasadorom Angole



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa odlazećim ambasadorom Republike Angole Alsinom dos Prezeres Izata Fransiškom da Konseisaom.

Tom prilikom, državni sekretar Starović izrazio je zadovoljstvo povodom uspešne saradnje tokom obavljanja dužnosti ambasadora Angole u Srbiji i poželeo mu mnogo sreće i uspeha u daljem radu. On je, takođe, zahvalio ambasadoru na principijelnom i konzistentnom stavu Angole u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Državni sekretar Starović izrazio je spremnost Ministarstva odbrane Republike Srbije za nastavak saradnje sa Angolom u oblasti odbrane, a naročito u oblasti vojnoekonomske i vojnoobrazovne saradnje.

Ambasador Konseisao istakao je nameru angolske strane za nastavkom i inteziviranjem saradnje u oblasti odbrane u domenu vojne idustrije, kao i usavršavanja angolskih kadrova u vojnoobrazovnim ustanovama Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Na kraju današnjeg susreta, sagovornici su se saglasili da realizacija zajedničkih komiteta za saradnju u oblasti odbrane u prethodnom, ali i u narednom periodu značajno doprinosi razvoju i unapređenju saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje.
photoFOTOGALERIJA