Министарство одбране Републике Србије
 
17.05.2023.

Обилазак Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад



Вршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе Синиша Радовић обишао је Регионални центар Министарства одбране Нови Сад и том приликом информисан је о степену реализације тежишних задатака Регионалног центра. Посебна пажња посвећена је организацији и унапређењу квалитета извршења задатака у области припрема за одбрану као и у области војне обавезе.
У оквиру обиласка одржан је и радни састанак са начелником Јужнобачког управног округа Миланом Новаковићем. Исказано је обострано задовољство досадашњом сарадњом и усаглашене су активности на унапређењу квалитета припрема за одбрану и промовисања добровољног служења војног рока и војног позива у целини.
 
Вршилац дужности помоћника министра одбране током обиласка присуствовао је редовним активностима спровођења лекарских прегледа кандидата за добровољно служење војног рока и рада регрутне комисије у Војној болници Нови Сад.
 
Након завршетка планираних активности у Новом Саду, в. д. помоћника министра обишао је и Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Сремска Митровица. Овом приликом сагледани су тежишни задаци и могући правци за унапређење квалитета рада на пословима планирања и припрема за одбрану, као и војне, радне и материјалне обавезе у надлежности Центра МО.
Вршилац дужности помоћника министра Синиша Радовић састао се са градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић, и том приликом истакнута су позитивна искуства из сарадње локалне самоуправе са надлежним територијалним органима МО и размотрене даље заједничке активности.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА