Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.05.2023.

Obilazak Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad



Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za ljudske resurse Siniša Radović obišao je Regionalni centar Ministarstva odbrane Novi Sad i tom prilikom informisan je o stepenu realizacije težišnih zadataka Regionalnog centra. Posebna pažnja posvećena je organizaciji i unapređenju kvaliteta izvršenja zadataka u oblasti priprema za odbranu kao i u oblasti vojne obaveze.
U okviru obilaska održan je i radni sastanak sa načelnikom Južnobačkog upravnog okruga Milanom Novakovićem. Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i usaglašene su aktivnosti na unapređenju kvaliteta priprema za odbranu i promovisanja dobrovoljnog služenja vojnog roka i vojnog poziva u celini.
 
Vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane tokom obilaska prisustvovao je redovnim aktivnostima sprovođenja lekarskih pregleda kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka i rada regrutne komisije u Vojnoj bolnici Novi Sad.
 
Nakon završetka planiranih aktivnosti u Novom Sadu, v. d. pomoćnika ministra obišao je i Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Sremska Mitrovica. Ovom prilikom sagledani su težišni zadaci i mogući pravci za unapređenje kvaliteta rada na poslovima planiranja i priprema za odbranu, kao i vojne, radne i materijalne obaveze u nadležnosti Centra MO.
Vršilac dužnosti pomoćnika ministra Siniša Radović sastao se sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović, i tom prilikom istaknuta su pozitivna iskustva iz saradnje lokalne samouprave sa nadležnim teritorijalnim organima MO i razmotrene dalje zajedničke aktivnosti.
 
photoFOTOGALERIJA